Vinyasa Flow

Vinyasa betyder på sanskrit att röra sig i takt med andetagen. Precis som namnet antyder flödar vi i lugna men kraftfulla rörelser i takt med våra andetag. Det här är en fysiskt krävande men ändå mjuk och flödande rörelseträning för hela kroppen.

Stor vikt läggs vid att öppna upp bröstrygg och höftparti, områden som kan upplevas som stela efter kontorsjobb, stress och även efter konditionsträning. Genom att släppa på blockeringar i kroppen och fokusera på andetagen kommer du att uppleva en ökad livsenergi, ett behagligt lugn, och en grundad känsla. Förutom att öka rörligheten, förbättrar du din balans och koncentrationsförmåga, stärker muskler och motverkar skador. Varje klass avslutas med liggande avslappning.


Hur skiljer sig Vinyasa Flow från Ashtangayoga?

Övningarna från Ashtangayogan finns med i Vinyasa Flow men i en annan ordning. Varje Vinyasa Flow klass är unik, då sekvensen skapas av läraren från gång till gång, medan vi i Ashtangan alltid följer samma program av rörelser.

Vinyasa Flow börjar med stillsam, mjuk uppvärmning av leder i sittande eller liggande ställning och övergår suggsesivt till stående övningar och mer intensitiva rörelsesekvenser för att sedan avslutas i lugnare övningar mot slutet.  Ashtangan börjar med en mer intensiv uppvärmning gonom solhälsningar och håller sedan ett jämnt tempo genom hela passet.

Den Vinyasa Flow vi lär ut kan upplevas som lite mjukare för kroppen än Ashtangaklasserna. Vinyasa Flow torsdag, 90 min


Start: 11 januari

Vårterminen 2024: v. 2- 22 (ej v.9,14,18)

Tid: Torsdagar kl 19.00-20.30

Lärare: Anna van Essen

Pris: Hel termin 18 veckor: 2880 kr för 1 klass/vecka,  4500 kr för 2 eller fler klasser/vecka,

Drop-in: 1 gång 220 kr, klippkort 5ggr 950 kr, 10 ggr 1800 kr

Anmälan: vanessenanna@gmail.com, drop-in anmälan till 070-8625250

Betalning till Swish 123-620 5033. Ange vad betalningen gäller. Kvitto kan mailas om du önskar.Vi rör oss i enkla, lugna, men stora och öppnande flöden, och avslutar med en guidad avslappning.

Inga förkunskaper behövs. Alternativ ges i de flesta övningar, både enklare och mer utmanande , så att du kan anpassa övningarna som de passar dig och göra yogastunden till din egen.


Det här är en öppen klass vilket betyder att drop-in-deltagande välkomnas i mån av plats. Skicka ett sms till Anna för drop-in-anmälan! Betala med klippkort eller per gång. För en garanterad plats rekomenderas att anmäla sig till hela terminen.

Det går att börja deltaga i denna klass när som helst under terminens gång. 

Välkommen med din anmälan!


Vänligen meddela din lärare i förväg om du är skadad, gravid eller inte önskar fysiska justeringar under lektionen.

Digitala förinspelade klasser - Ashtanga och Vinyasa Flow


Anna erbjuder ett utbud av digitala klasser via en sluten Facebookgrupp.

Du får tillgång till olika typer av förinspelade yogaklasser av varierande längd. Klasserna kan ses flera gånger och när som helst.

Exempel på klasser: Ashtanga första serien snabbt flöde, Ashtanga långsamt flöde med instruktioner, Mjuk vinyasa flow, utmanande Vinyasa Flow, kortare yogasekvenser med tema, tex. övningar för stel rygg, stela höfter, yoga för nedvarvning.


Pris:

6 månader: 600 kr

(Du som betalar för en kurs hos Anna i studion får 50% rabatt på de digitala klasserna under samma period.)

Betalning till Swish 123-620 5033. Ange vad betalningen gäller. Kvitto kan mailas om du önskar.


Anmälan: vanessenanna@gmail.com